Rucolás-mogyorós
paradicsomleves
A Magyar Dietetikusok Országos
Szövetségének ajánlásával
 |
Gluténmentes,
laktózmentes, tejfehérjementes,
tojásmentes, vegetáriánus étel
Hozzávalók:
4
szem érett paradicsom
25
dkg paradicsompüré
2
dkg rucola
3
dkg garantáltan gluténmentes földimogyoró vagy
napraforgómag
1
gerezd fokhagyma
1/4 fej vöröshagyma
1
evőkanál extraszűz olívaolaj
csipetnyi cukor, só ízlés szerint
1
mokkáskanál oregánó
egy csipetnyi kakukkfű és
egy csipetnyi őrölt köménymag |
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Csak
garantáltan gluténmentes földimogyorót vásároljunk!
Elkészítése:
Lereszeljük a hagymát és a fokhagymát, majd egy evőkanál
olívaolajon megpároljuk.
A
paradicsomot pár másodpercre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a
héját, darabokra vágjuk, a hagymára dobjuk.
Fűszerezzük az oregánóval, a kakukkfűvel és a köménnyel, ez után
megsózzuk, rászórjuk a csipetnyi cukrot, tovább pároljuk.
Amikor már megfőtt, beleöntjük a paradicsompürét, felengedjük 4 dl
vízzel, felforraljuk.
Durvára
daráljuk a mogyorót vagy a napraforgómagot, és egy edényben
folyamatos keverés mellett megpirítjuk.
Apróra
vágjuk a rucolát, ahogyan a petrezselymet szokás.
Az elkészült
levesbe szórjuk a mogyorót és a rucolát, így tálaljuk.
Recept:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Publikálás: 2012.05.22.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|