|
||||||||||||||
|
Gesztenyés levél
Elkészítése: - A margarint felmelegítjük (de nem sütjük!), majd amikor kihűlt, és kenhető állapotba került, leöntjük alóla a "savót". - A lisztet összegyúrjuk a 10 dkg margarinnal, a citromlével, a sóval és a vízzel, jól eldolgozzuk. Puha, lágy tésztát kapunk. - Az összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk és megkenjük 5 dkg lágy, kissé felolvasztott margarinnal. Négy részbe hajtjuk, ismét hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezt még kétszer megismételjük 5-5 dkg margarinnal. - Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk ki, téglalapokra vágjuk. - A gesztenyemasszát villával összetörjük, 1 kávéskanálnyi sűrű lekvárral összedolgozzuk. - A tölteléket elosztjuk a téglalapokon, majd mindet összehajtjuk, kicsit lenyomkodva a széleket. - Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük. - Tálaláskor meghintjük porcukorral.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |