Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Gesztenyés levél

Tojásmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

 

Hozzávalók:

40 dkg finomliszt

25 dkg  tejtől mentes margarin

1 mokkáskanálnyi só

1 evőkanál friss citromlé

 25 dkg mélyhűtött, tejtől mentes gesztenyemassza

1 kávéskanálnyi lekvár

 

Aki nem allergiás a dióra, 1 evőkanál darált diót is tehet a töltelékbe.

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Fotó: Copyright © Irimiás László. Minden jog fenntartva.

Elkészítése:

- A margarint felmelegítjük (de nem sütjük!), majd amikor kihűlt, és kenhető állapotba került, leöntjük alóla a "savót".

- A lisztet összegyúrjuk a 10 dkg margarinnal, a citromlével, a sóval és a vízzel, jól eldolgozzuk. Puha, lágy tésztát kapunk.

- Az összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk és megkenjük 5 dkg lágy, kissé felolvasztott margarinnal. Négy részbe hajtjuk, ismét hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezt még kétszer megismételjük 5-5 dkg margarinnal.

- Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk ki, téglalapokra vágjuk.

- A gesztenyemasszát villával összetörjük, 1 kávéskanálnyi sűrű lekvárral összedolgozzuk.

- A tölteléket elosztjuk a téglalapokon, majd mindet összehajtjuk, kicsit lenyomkodva a széleket.

- Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.

- Tálaláskor meghintjük porcukorral.

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva