|
||||||||||||||
|
Vaníliás-fahéjas madártej
Elkészítése:
- A tejet a félbevágott vaníliarúddal feltesszük forrni, közben a tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. - A fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, kanállal felhőcskéket szaggatunk belőle, a forró tejben mindkét oldalukon 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal tálra szedjük. - A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, szinte fehéredésig, ezután hozzákeverjük a barna rizslisztet. - Kanalanként keverjük bele a tűzről levett forró tejet, azután az egészet visszaöntjük a tejes edénybe, beledobjuk a fahéjat, és forralunk egyet rajta. Tálba öntjük, a habot rátesszük, lehűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |