|
||||||||||||||
|
Ünnepi töltött csirkemell
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése: - A húst folyó vízzel megmossuk, ujjnyi vastag, tenyérnyi szeletekre vágjuk, 2 mokkáskanál sóval megszórjuk, 1 kávéskanálnyi olajjal bekenjük, hűtőszekrénybe tesszük. - 5 db tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, villával darabosra törjük. - A gombát vékony szeletekre vágjuk. - A zsömléket vagy a kenyeret felkockázzuk, leöntjük meleg laktózmentes tejjel, átforgatjuk. - 1 egész tojást felverünk, majd 1 kiskanálnyi olajon pár másodpercig kevergetve kocsonyásra sütünk. - A főtt tojást, a zsömlét, a gombát, a kocsonyás tojást összekeverjük a majoránnával, a petrezselyemmel és 2 mokkáskanál sóval. - A tölteléket rásimítjuk a hússzeletekre, feltekerjük, 1 kiskanálnyi olajjal vékonyan kikent sütőedénybe egymás mellé fektetjük a tekercseket, majd a tetejükre daraboljuk a vajat. - 2-3 evőkanál vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, majd forró sütőben készre sütjük. - Párolt zöldségfélékkel vagy salátával tálaljuk.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |