Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ünnepi töltött csirkemell


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes étel

Hozzávalók 2 személyre:

1 egész (kb. 50 dkg) csirkemellfilé

2+2 mokkáskanál só

3 kávéskanálnyi olaj

5+1 db tojás

1 kis üveges gomba

2 db gluténmentes, laktózmentes zsömle vagy 2 szelet gluténmentes, laktózmentes kenyér héja nélkül

1,5 dl laktózmentes tej

3 mokkáskanál apróra vágott friss vagy szárított majoránna

3 mokkáskanál apróra vágott petrezselyem

1 dkg laktózmentes vaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

Elkészítése:

- A húst folyó vízzel megmossuk, ujjnyi vastag, tenyérnyi szeletekre vágjuk, 2 mokkáskanál sóval megszórjuk, 1 kávéskanálnyi olajjal bekenjük, hűtőszekrénybe tesszük.

- 5 db tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, villával darabosra törjük.

- A gombát vékony szeletekre vágjuk.

- A zsömléket vagy a kenyeret felkockázzuk, leöntjük meleg laktózmentes tejjel, átforgatjuk.

- 1 egész tojást felverünk, majd 1 kiskanálnyi olajon pár másodpercig kevergetve kocsonyásra sütünk.

- A főtt tojást, a zsömlét, a gombát, a kocsonyás tojást összekeverjük a majoránnával, a petrezselyemmel és 2 mokkáskanál sóval.

- A tölteléket rásimítjuk a hússzeletekre, feltekerjük, 1 kiskanálnyi olajjal vékonyan kikent sütőedénybe egymás mellé fektetjük a tekercseket, majd a tetejükre daraboljuk a vajat.

- 2-3 evőkanál vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, majd forró sütőben készre sütjük.

- Párolt zöldségfélékkel vagy salátával tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva