Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Túrókrémes töltött tojás

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes előétel

Hozzávalók:

4 tojás

8 dkg laktózmentes vaj

kevés só

egy kis csokor metélőhagyma

tojásonként két evőkanál sós vagy ízesítés nélküli gluténmentes, laktózmentes krémtúró

a díszítéshez :

néhány saláta vagy karalábélevél,

egy darab retek

pár szem fekete bors

 

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

Elkészítése:

 - A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyen el lehessen távolítani a héját.

 - A még meleg, de nem forró tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük.

 - A tojások sárgáját kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, majd villával pár perc alatt habosra keverjük.

 - Hozzádolgozzuk a túrót.

 - A metélőhagymát megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd konyhai ollóval apróra vágjuk.

 - A metélőhagyma felét a krémbe forgatjuk.

 - A tojásfehérjéket megtöltjük a krémmel, zöld levéllel díszített tálra ültetjük, és megszórjuk a metélőhagyma másik felével.

 - Elkészítés után azonnal hűtőszekrénybe tesszük. Behűtve tálaljuk, nyáron csak frissen, az elkészítés napján fogyasztható!

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva