Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Túrógaluska málnaöntettel


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes étel

Hozzávalók a galuskához:

5 dkg laktózmentes vaj

fél csomag vaníliás cukor

25 dkg laktózmentes túró

2 egész tojás

2 csapott evőkanál házilag darált porcukor

5-6 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricadara (a túró nedvességtartalmától függően)

4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

Az öntethez:

30 dkg  friss  vagy mélyhűtött málna

3 csapott evőkanál házilag darált porcukor

Információk:

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

Elkészítése:

 - Gépi habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a 2 evőkanál porcukorral, a  vaníliás cukorral és a vajjal.

 - Kis adagonként hozzáadjuk a túrót, és azzal együtt keverjük ki.

 - Fakanállal eldolgozzuk benne a kanalanként hozzáadott kukoricadarát és a rizslisztet.

 - A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

 - Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

 - A málnát turmixgépbe tesszük a levével és a porcukorral együtt. Egy-két percig turmixoljuk, majd átpasszírozzuk, hogy ne legyen magja.

 - Alacsony hőfokon 5-6 percig főzzük.

 - Csipetnyi sóval vizet forralunk. Két evőkanállal formázva galuskákat készítünk a galuska tésztából, és a forrásban lévő vízbe tesszük. Egyszerre ne főzzünk sokat.  Kicsit tovább kell főzni, mintha szokásos túrógombócot készítenénk, mert a kukoricadara később fő meg. Ha hamarabb kivesszük a vízből, a galuska széteshet, a dara pedig kemény marad.

 - Kis tálakra elosztjuk a málnaöntet felét, ráhelyezzük a túrógaluskákat, majd a többi mártást is mellé, illetve a tetejére öntjük. Mentalevéllel, málnaszemekkel díszíthetjük.

 

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.04.17.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva