|
||||||||||||||
|
Túrógaluska málnaöntettel
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Az öntethez: 30 dkg friss vagy mélyhűtött málna 3 csapott evőkanál házilag darált porcukor Információk: A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani. Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése: - Gépi habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját a 2 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. - Kis adagonként hozzáadjuk a túrót, és azzal együtt keverjük ki. - Fakanállal eldolgozzuk benne a kanalanként hozzáadott kukoricadarát és a rizslisztet. - A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába. - Fél órára hűtőszekrénybe tesszük. - A málnát turmixgépbe tesszük a levével és a porcukorral együtt. Egy-két percig turmixoljuk, majd átpasszírozzuk, hogy ne legyen magja. - Alacsony hőfokon 5-6 percig főzzük. - Csipetnyi sóval vizet forralunk. Két evőkanállal formázva galuskákat készítünk a galuska tésztából, és a forrásban lévő vízbe tesszük. Egyszerre ne főzzünk sokat. Kicsit tovább kell főzni, mintha szokásos túrógombócot készítenénk, mert a kukoricadara később fő meg. Ha hamarabb kivesszük a vízből, a galuska széteshet, a dara pedig kemény marad. - Kis tálakra elosztjuk a málnaöntet felét, ráhelyezzük a túrógaluskákat, majd a többi mártást is mellé, illetve a tetejére öntjük. Mentalevéllel, málnaszemekkel díszíthetjük.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.04.17.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |