Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Tejfölös pogácsa tojás nélkül

Tojásmentes, vegetáriánus sós sütemény

 

Tojás nélkül is puha, omlós pogácsát tudunk sütni, ha a szokásosnál több tejföllel készítjük. Az alábbi receptet többször kipróbáltuk ezekkel a hozzávalókkal és arányokkal. Nagyon finom lett!

 

Tojás helyett tejföllel is megkenhetjük a pogácsák tetejét, arra szórjuk a sajtot. A fotón látható pogácsa is így készült.

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók :

40 dkg búza finomliszt

20 dkg margarin

2 csapott kiskanál

7 + 1/2 evőkanál tejföl

2 dkg friss élesztő

3 evőkanál tej

5 dkg kemény sajt reszelve

Elkészítése:

- A 3 evőkanál tejet egy csipetnyi cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt.

- A margarint szétdörzsöljük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és az élesztős tejet.

- Jól összedolgozzuk, puha, lágy tésztát kapunk.

- Egy tálat kilisztezünk, beletesszük a cipó formára dagasztott tésztát, lisztet szórunk rá és letakarjuk konyharuhával.

- Egy órán át kelesztjük langyos helyen.

- Ha magas pogácsát akarunk, akkor a már megkelt tésztát még egyszer összegyúrjuk.

- Kinyújtjuk, a tészta vastagsága legalább 1,5 cm legyen. Késsel berácsozzuk, kis korongokat szúrunk belőle lisztbe mártott formával. A korongokat megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek.

- A pogácsa tetejét megkenjük tejföllel, reszelt sajtot szórunk rá.

- Előmelegített, előbb 150 fokos, majd 125 fokos sütőben rózsaszínre sütjük. Akkor jó, ha a pogácsák alja nem nyers. Túlsütni sem szabad, mert akkor száraz lesz.

- Langyosan már fogyasztható. Ha kihűlt, fedeles dobozba tesszük, másnap is puha marad.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva