|
||||||||||||||
|
Tejfölös pogácsa tojás nélkül
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók : 40 dkg búza finomliszt 20 dkg margarin 2 csapott kiskanál só 7 + 1/2 evőkanál tejföl 2 dkg friss élesztő 3 evőkanál tej 5 dkg kemény sajt reszelve Elkészítése: - A 3 evőkanál tejet egy csipetnyi cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. - A margarint szétdörzsöljük a liszttel. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt és az élesztős tejet. - Jól összedolgozzuk, puha, lágy tésztát kapunk. - Egy tálat kilisztezünk, beletesszük a cipó formára dagasztott tésztát, lisztet szórunk rá és letakarjuk konyharuhával. - Egy órán át kelesztjük langyos helyen. - Ha magas pogácsát akarunk, akkor a már megkelt tésztát még egyszer összegyúrjuk. - Kinyújtjuk, a tészta vastagsága legalább 1,5 cm legyen. Késsel berácsozzuk, kis korongokat szúrunk belőle lisztbe mártott formával. A korongokat megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek. - A pogácsa tetejét megkenjük tejföllel, reszelt sajtot szórunk rá. - Előmelegített, előbb 150 fokos, majd 125 fokos sütőben rózsaszínre sütjük. Akkor jó, ha a pogácsák alja nem nyers. Túlsütni sem szabad, mert akkor száraz lesz. - Langyosan már fogyasztható. Ha kihűlt, fedeles dobozba tesszük, másnap is puha marad.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |