|
||||||||||||||
|
Szőlős vaníliakrém
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A krém elkészítése: - Néhány szem szőlőt félreteszünk a díszítéshez. - A szőlőből 10 dkg-ot átpasszírozunk, hogy a héja és magja ne kerüljön a krémbe. - A rizstejben simára keverjük a rizslisztet, hozzáöntjük a szőlővelőt, megcukrozzuk, beledobjuk a vanília darabkát, és az egészet állandó keverés közben besűrítjük. - Kivesszük belőle a vaníliarudat. - A félig kihűlt krémhez hozzákeverjük a margarint, majd a teljes kihűlés után gépi habverővel kicsit habosítjuk. - Kelyhekbe vagy tálkákba adagoljuk a többi szőlőt, és a krémet rákanalazzuk. Szőlőszemekkel díszítjük. - Behűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |