|
||||||||||||||
|
Szezámmagos csőben sült karfiol
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan kukoricalisztet és szezámmagot vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket, termékeket mindig elkülönítve kell tárolni a gluténtartalmú alapanyagoktól! Elkészítése: - A karfiolt kis rózsákra szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük. - A hagymát apróra vágjuk. - A karfiolt és a hagymát kevés vízzel fedő alatt néhány percig pároljuk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd leszűrjük a levet alóla. - Finomra daráljuk a szezámmagot, ezután alaposan összekeverjük a rizskrémmel, a fűszerekkel és a kukoricaliszttel. - Margarinnal kikenünk egy kisebb tepsit vagy néhány sütőformát, kukoricaliszttel megszórjuk, a hagymás karfiolt szétterítjük benne, egyenletesen szétosztjuk a tetején a szezámmagos masszát. - Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |