|
||||||||||||||
|
Sárgabarackos-fügés gyümölcskenyér A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Elkészítése: - Az 1 dkg margarinnal és 1 dkg rizsliszttel kikenünk, kilisztezünk egy őzgerinc formát, vagy egy hosszúkás tortaformát. - Apróra vágjuk a fügét és a sárgabarackot. - Habosra keverjük a margarint a porcukor felével, és a tojást a porcukor másik felével. - A tojáskrémet és a rizslisztet a sütőporral együtt a habos margarinba forgatjuk, majd belekeverjük a diót, a fahéjat, a sárgabarackot és a fügét. - A tortaformába kanalazzuk a tésztát.
- 170 fokon
megsütjük.
Ha langyosra hűlt, szeletekre vágjuk, és amennyiben szükséges,
fahéjas
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |