|
||||||||||||||
|
Rakott polenta fűszeres-magos paradicsommal A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
1/2 kiskanál szurokfű 1/2 kiskanál bazsalikom 1/2 kiskanál apróra vágott petrezselyem 1 gerezd fokhagyma Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A kukoricadarát feltesszük főni a vízzel, a só felével és a margarinnal a legalacsonyabb hőfokon. Folyamatosan kevergetjük. - A paradicsomról lehúzzuk a héját, feldaraboljuk. - Megdaráljuk a tisztított magvakat és az olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsomot, a só másik felét, a szurokfüvet és a bazsalikomot, a fokhagymát reszelve, majd sűrű szószt főzünk. - Ha a kukorica megfőtt, hozzákeverjük a petrezselymet, és fedő alatt hagyjuk néhány percig. - Margarinnal kikent szufléformákba kanalazunk egy réteg polentát, arra paradicsomszószt, ezután újabb réteg polentát. - 170 fokon addig sütjük, míg a széle és a teteje aranybarnává válik.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012. 09.04.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |