|
||||||||||||||
|
Paradicsomos házi metélt szezámmaggal A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
A tésztához: 30 dkg liszt 1 pohár langyos víz 1 evőkanál olívaolaj 1 kiskanál étolaj Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése: - A lisztből kúpot formázunk, beleöntjük a langyos vizet és az olívaolajat, majd a belisztezett deszkán gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk. - A tésztát darabokra vágjuk, a darabokat egyenként kinyújtjuk és pizzaszeletelővel felvágjuk széles metéltnek, ezután tiszta konyharuhára szétterítve félretesszük. - Felteszünk forrni egy edényben vizet. - Felaprítjuk a hagymát és a paradicsomot, olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsomszószt, a sót és a szerecsendiót. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítjuk. - Közben megdaráljuk és rózsaszínűre pirítjuk a szezámmagot. - Ha forr a víz, beletesszük a tésztát és egy kiskanál étolajat, hogy ne ragadjanak össze. - Ha a paradicsomszósz felforrt, belekeverjük a zöldfűszereket és levesszük a tűzhelyről. - A kifőtt tésztát alaposan leszűrjük, rácsurgatjuk a szószt, a tetejére szórjuk a szezámmagot.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |