Elkészítése:
- Megmossuk a burgonyát és a héját eltávolítjuk. Vékony karikákra
vágjuk a megmosott és megtisztított cukkinivel, a t. v. paprikával
és a lila hagymával együtt.
-
Egy evőkanál olajon párolni kezdjük a darált sertéshúst, majd egy negyed
óra múlva hozzákeverjük a felkarikázott zöldségeket.
- Tíz percig tovább pároljuk, beleszórjuk a sonkát, a só felét,
a borsot és a kakukkfüvet, majd levesszük a tűzről, és
az egészet fél evőkanál olajjal kikent tepsibe töltjük.
-
A tojások sárgáját összekeverjük a szójajoghurttal, a só másik
felével és a késhegynyi szerecsendióval.
-
Habbá verjük a tojásfehérjét.
- A
joghurtos tojássárgájához keverjük az átszitált
kukoricalisztet, ezután óvatosan beleforgatjuk a
tojásfehérjét.
- A
masszát a húsos zöldségek tetejére kanalazzuk.
-
180 fokon aranybarnára sütjük.
Recept:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Készült:
2012. 06. 25.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|