|
||||||||||||||
|
Nektarinos-ribizlis kosárka
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A krémhez: 1 zacskó tejmentes, laktózmentes vaníliás pudingpor 10 dkg nektarin 10 dkg ribizli (6 dkg a krémhez, 4 dkg a díszítéshez) 1 púpozott evőkanál porcukor 3,5 dl tejmentes rizstej vagy zabtej Elkészítése: - Szárazon jól összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. - Szétdörzsöljük a hideg margarinnal úgy, hogy ne maradjanak benne darabok. Hozzáadjuk a szójajoghurtot, majd összegyúrjuk. Ha túl száraz és darabos a tészta, még egy kis szójajoghurttal lazíthatunk rajta. - Negyed órára hideg helyre tesszük. - Liszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát kb. 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárka formákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget. Egy-egy darab sütőpapírt teszünk a kosárkákba, a papírra babot szórunk. Így nem fog a tészta felemelkedni a kosárka közepén. - Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos hőmérsékleten halvány rózsaszínre sütjük. Hamar megsül! Még melegen óvatosan kifordítjuk a formából.
Miközben hűl a tészta, elkészítjük a krémet. - Meghámozzuk a nektarint, kimagozzuk, összedaraboljuk és botmixerrel összetörjük. - A száráról leszedett ribizlit mosás és lecsöpögtetés átpasszírozzuk. - A pudingport összekeverjük egy kis rizstejjel (vagy zabtejjel), hozzáöntjük a többi folyadékot, megcukrozzuk és feltesszük főni alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve. - Ha már elkezd sűrűsödni, belekeverjük a krémszerű nektarint és a ribizlit, ezután besűrűsödésig főzzük. - A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk a krémet, majd a kosárkákba kanalazzuk. Ribizliszemekkel díszítjük. - A süteményt egy kis időre a hűtőszekrénybe tesszük, hidegen tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.07.07.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |