Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Mandulás-áfonyás málnakrém


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

 

Hozzávalók:

40 dkg mélyhűtött málna

4 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital

5 evőkanál cukor

4 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes burgonyakeményítő

4 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

5-5 dkg garantáltan gluténmentes mandula és garantáltan gluténmentes áfonya

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A málnát  kiolvasztjuk és átpasszírozzuk.

- A málnavelőt 5 evőkanál cukorral alacsony hőfokon állandó keverés közben alatt kissé sűrűre főzzük.

- A rizsitalban simára keverjük a keményítőt, hozzáöntjük a málnavelőhöz, és az egészet állandó keverés közben besűrítjük.

- A félig kihűlt krémhez hozzákeverjük a margarint, majd a teljes kihűlés után gépi habverővel kicsit habosítjuk.

- Talpas tálakba öntjük, megszórjuk áfonyával és az összevágott mandulával.

 

Készült: 2013.05.20.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva