Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Málnás szelet


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

 

Hozzávalók:

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

10 dkg házilag darált porcukor

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

4 tojás

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 csapott kiskanál gluténmentes sütőpor

15 dkg málna

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék feldolgozás, csomagolás, tárolás stb. közben nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól!

 

Elkészítése:

- A margarint habosra keverjük 5 dkg vaníliás porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább.

- A tojásfehérjét 5 dkg vaníliás porcukorral habbá verjük.

- Átszitáljuk a liszteket, beleszórjuk a sütőport.

- Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe fakanállal, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét. A hab összetörik ugyan, de lágy, könnyű tésztát kapunk.

- Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, a megmosott és száraz, törlőkendőn alaposan lecsöpögtetett málnával kirakjuk a tetejét.

- 170 fokon aranyszínűre sütjük. Házilag darált porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Tipp:

Vaníliás porcukrot házilag is készíthetünk. Ledarálunk 35 dkg kristálycukrot, majd csírátlanított befőttesüvegbe töltjük, beleszúrunk 2 vaníliarudat és rácsavarjuk a fedőt. Forró vízben kifőzött, száraz, tökéletesen lezárt üvegben/fedővel sokáig eltartható.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.06.25.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva