|
||||||||||||||
|
Málnás szelet A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék feldolgozás, csomagolás, tárolás stb. közben nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól!
Elkészítése: - A margarint habosra keverjük 5 dkg vaníliás porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább. - A tojásfehérjét 5 dkg vaníliás porcukorral habbá verjük. - Átszitáljuk a liszteket, beleszórjuk a sütőport. - Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe fakanállal, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét. A hab összetörik ugyan, de lágy, könnyű tésztát kapunk. - Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, a megmosott és száraz, törlőkendőn alaposan lecsöpögtetett málnával kirakjuk a tetejét. - 170 fokon aranyszínűre sütjük. Házilag darált porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp: Vaníliás porcukrot házilag is készíthetünk. Ledarálunk 35 dkg kristálycukrot, majd csírátlanított befőttesüvegbe töltjük, beleszúrunk 2 vaníliarudat és rácsavarjuk a fedőt. Forró vízben kifőzött, száraz, tökéletesen lezárt üvegben/fedővel sokáig eltartható.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.06.25.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |