Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

    Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Málnás gyümölcstorta


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

Hozzávalók  tésztához:

3 tojás

2 evőkanál kristálycukor

3 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

3 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő

késhegynyi gluténtól és tejtől mentes sütőpor

2 kiskanál olaj

kerek, lapos tortaforma

 

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet és kukoricakeményítőt vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az nem szennyeződött gluténnal!

A gluténmentes liszteket, termékeket mindig elkülönítve kell tárolni a gluténtartalmú alapanyagoktól!

Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:

30 dkg málna

3,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

2 evőkanál kristálycukor

1 csomag glutén- és tejmentes puncs ízű pudingpor

1 csomag gluténtól és tejfehérjétől mentes tortazselépor

pár csepp citrom  a tortazselé ízesítéséhez.

A piskóta alap elkészítése:

Egy alacsony falú kerek tortaformát vékonyan kikenünk gluténtól  és tejfehérjétől mentes margarinnal, és megszórunk rizsliszttel.

A 3 egész tojást 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan belecsurgatjuk az olajat, közben tovább verjük.

A rizslisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport összekeverjük, majd kanalanként a habra szórva  lapos keverőkanállal összeforgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük, mert akkor összetörik a hab.

Beleöntjük a tortaformába, előmelegített sütőben alacsony hőfokon megsütjük. A sütési idő 10-15 perc, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tészta.

Még melegen, de nem forrón kifordítjuk a formából.

A krém elkészítése:

A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, szétterítve megszárítjuk. Kétfelé osztjuk.

A pudingot az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd állandó keverés közben hideg vízbe állítva az edényt, amiben főtt, lehűtjük.

Amikor a puding már csak langyos, beleforgatjuk a málnát.

Ha a tortaformának nincs lekapcsolható karimája, kartonpapírból készíthetünk, amit a krém és a zselé megszilárdulása után egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan le tudunk venni.

A piskóta alapra egyenletesen rákenjük a krémet, kirakjuk a málna másik felével, leöntjük az előírás szerint elkészített tortazselével.

Jól behűtve szép szeleteket lehet vágni belőle.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.06.25.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva