|
||||||||||||||
|
Málnás gyümölcstorta
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan rizslisztet és kukoricakeményítőt vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket, termékeket mindig elkülönítve kell tárolni a gluténtartalmú alapanyagoktól! Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez: 30 dkg málna 3,5 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej 2 evőkanál kristálycukor 1 csomag glutén- és tejmentes puncs ízű pudingpor 1 csomag gluténtól és tejfehérjétől mentes tortazselépor pár csepp citrom a tortazselé ízesítéséhez. A piskóta alap elkészítése: Egy alacsony falú kerek tortaformát vékonyan kikenünk gluténtól és tejfehérjétől mentes margarinnal, és megszórunk rizsliszttel. A 3 egész tojást 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Fokozatosan belecsurgatjuk az olajat, közben tovább verjük. A rizslisztet, a kukoricakeményítőt és a sütőport összekeverjük, majd kanalanként a habra szórva lapos keverőkanállal összeforgatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne keverjük, mert akkor összetörik a hab. Beleöntjük a tortaformába, előmelegített sütőben alacsony hőfokon megsütjük. A sütési idő 10-15 perc, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a tészta. Még melegen, de nem forrón kifordítjuk a formából. A krém elkészítése: A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, szétterítve megszárítjuk. Kétfelé osztjuk. A pudingot az előírásnak megfelelően megfőzzük, majd állandó keverés közben hideg vízbe állítva az edényt, amiben főtt, lehűtjük. Amikor a puding már csak langyos, beleforgatjuk a málnát. Ha a tortaformának nincs lekapcsolható karimája, kartonpapírból készíthetünk, amit a krém és a zselé megszilárdulása után egy hegyes, vékony pengéjű késsel óvatosan le tudunk venni. A piskóta alapra egyenletesen rákenjük a krémet, kirakjuk a málna másik felével, leöntjük az előírás szerint elkészített tortazselével. Jól behűtve szép szeleteket lehet vágni belőle.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.06.25.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |