Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Laktózmentes körözött


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Laktózmentes, gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus előétel

Hozzávalók:

25 dkg laktózmentes túró

6 dkg laktózmentes teavaj

2 kávéskanál laktózmentes joghurt

1 mokkáskanálnyi reszelt lilahagyma

1/2 mokkáskanál só

1/2 csapott kávéskanál őrölt csemegepaprika

1/2 mokkáskanál házilag őrölt köménymag

késhegynyi házilag őrölt feketebors

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

Elkészítése:

- A túrót a vajjal és a joghurttal villa segítségével krémes, egynemű masszává törjük.

- Egy mokkáskanálnyi reszelt lilahagymát teszünk bele, beleszórjuk a sót, az őrölt csemegepaprikát, az őrölt  köménymagot és borsot, majd alaposan összekeverjük.

- Csíkokra vágott friss zöldségekkel vagy gluténmentes, laktózmentes,  tojástól mentes péksüteménnyel, pirítóssal tálaljuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva