Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

  Kakaós-szilvás csoda szelet


Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes sütemény

 

Hozzávalók:

12,5 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

13 dkg garantáltan gluténmentes, tejmentes lisztkeverék sütéshez-főzéshez

8 dkg étolaj

14 dkg kristálycukor

8 dkg garantáltan gluténmentes kakaópor

28 dkg garantáltan gluténmentes, tejmentes rizsital

1 dkg garantáltan gluténmentes sütőpor

1/2 banán

10-15 szem (20-22 dkg) szilva

mogyorónyi gluténmentes, tejmentes margarin és egy kevés garantáltan gluténmentes rizsliszt a tepsi kikenéséhez.

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet és lisztkeveréket  vásároljuk, amelynek csomagolásán  feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződött gluténnal!

 

Elkészítése:

- Átszitáljuk a lisztet, feldaraboljuk a banánt, és a szilva kivételével géppel egynemű masszává dolgozzuk a hozzávalókat.

- A kimagozott és 4 darabra szelt szilvát a tésztába keverjük.

- Kikenünk margarinnal egy kisebb tepsit, rizsliszttel megszórjuk, és beleöntjük a szilvás tésztát.

- Az előmelegített sütő aljára helyezünk egy fémedényt vagy hőálló üvegedényt 2-3 dl langyos vízzel.

- 180 fokon megsütjük a süteményt.

- Csak akkor szeletelhetjük fel, amikor már kihűlt, mert nagyon törékeny.

(A teteje a gluténmentes liszt és az étolaj miatt be fog repedezni.)

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2016. Minden jog fenntartva

Ételallergia és táplálékintolerancia portál - Food Allergy