|
||||||||||||||
|
Húsvéti vőlegényfogó A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
.Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése: - A lisztet összegyúrjuk és jól eldolgozzuk a 10 dkg margarinnal, a citromlével, a sóval és vízzel. Puha, lágy tésztát kapunk. - Az összeállított tésztát hűtőszekrénybe tesszük fél órára, majd kinyújtjuk és megkenjük 5 dkg lágy, kissé felolvasztott margarinnal. Négy részbe hajtjuk, ismét hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Ezt még egyszer megismételjük 3 dkg margarinnal. - Az utolsó pihentetés után a tésztát kb. 3-4 milliméter vastagságúra nyújtjuk ki, téglalapokra vágjuk, mindegyik téglalap közepére 2 kávéskanálnyi tölteléket teszünk. Batyu formájúra hajtogatjuk. - Felverjük a negyedik tojást, és megkenjük vele a batyukat és közepes hőfokon aranysárgára sütjük. - Frissen, de nem melegen tálaljuk. A töltelék elkészítése: - 2 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, és még melegen villával összetörjük. - A sonkát megdaráljuk vagy apróra vágjuk, a hagymát lereszeljük. - A főtt tojást, a sonkát és a hagymát egy nyers tojás és a mustár segítségével összedolgozzuk. Belekeverjük a petrezselymet, borsozzuk, és ha kell, sózzuk.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |