|
||||||||||||||
|
Fahéjas cseresznyés pite
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan rizslisztet vásároljon, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy sem a gyártás, sem a csomagolás során nem szennyeződött gluténnal! A porcukrot házilag darálja, mert a készen kapható porcukor gluténnal szennyeződhet!
Elkészítése: - A kimagozott cseresznyét alaposan lecsöpögtetjük. - A barna rizslisztet, a porcukrot és a sütőport szárazon összekeverjük, elmorzsoljuk a laktózmentes vajjal. (A vaj legyen hideg, és gyorsan dolgozzunk, hogy a kéz melegétől se olvadjon el.) - Összegyúrjuk a tojássárgájával és a laktózmentes tejföllel, ezután negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük a tésztát. - A tésztát egy kisebb és egy valamivel nagyobb részre osztjuk, először a nagyobb részt nyújtjuk ki rizsliszttel beszórt deszkán, ujjnyi vastagra. Óvatosan feltekerjük a nyújtófára, és a tepsibe fektetjük. - A tésztán elrendezzük a cseresznyét, megszórjuk a fahéjjal. - Kinyújtjuk a kisebb tésztarészt, a töltelékre fektetjük. - Sütés előtt megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz elpárologhasson. - 10 percig 175 fokon, ezután 150 fokon készre sütjük. - Csak másnap szeletelhető, amikor már teljesen kihűlt. Ízlés szerint fahéjas porcukorral szórhatjuk meg.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2013.06.08.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |