Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fahéjas cseresznyés pite


 

Gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg+2 evőkanál garantáltan gluténmentes barna rizsliszt

14 dkg laktózmentes teavaj

8 dkg házilag darált porcukor

5 g gluténtól és tejtől mentes sütőpor

2 tojás sárgája

5 dkg laktózmentes tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

45 dkg kimagozott cseresznye

½ mokkáskanál őrölt fahéj

Díszítés:

3 dkg házilag darált porcukor

½  mokkáskanálnyi őrölt fahéj

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet vásároljon, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy sem a gyártás, sem a csomagolás során nem szennyeződött gluténnal!

A porcukrot házilag darálja, mert a készen kapható porcukor gluténnal szennyeződhet!

 

Elkészítése:

- A kimagozott cseresznyét alaposan lecsöpögtetjük.

- A barna rizslisztet, a porcukrot és a sütőport szárazon összekeverjük, elmorzsoljuk a laktózmentes vajjal. (A vaj legyen hideg, és gyorsan dolgozzunk, hogy a kéz melegétől se olvadjon el.)

- Összegyúrjuk a tojássárgájával és a laktózmentes tejföllel, ezután negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük a tésztát.

- A tésztát egy kisebb és egy valamivel nagyobb részre osztjuk, először a nagyobb részt nyújtjuk ki rizsliszttel beszórt deszkán, ujjnyi vastagra. Óvatosan feltekerjük a nyújtófára, és a tepsibe fektetjük.

- A tésztán elrendezzük a cseresznyét, megszórjuk a fahéjjal.

- Kinyújtjuk a kisebb tésztarészt, a töltelékre fektetjük.

- Sütés előtt megkenjük kissé felvert tojásfehérjével, és villával megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz elpárologhasson.

- 10 percig 175 fokon, ezután 150 fokon készre sütjük.

- Csak másnap szeletelhető, amikor már teljesen kihűlt. Ízlés szerint fahéjas porcukorral szórhatjuk meg.

 

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2013.06.08.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva