Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tejmentes, gluténmentes palacsinta


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

Hozzávalók:

3 tojás

15 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizsital

1 evőkanál kristálycukor

2 evőkanál étolaj a tésztához

egy mokkáskanál étolaj a sütéshez

néhány evőkanál tartósítószer nélküli lekvár

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A 3 tojást a cukorral, a rizsliszttel és a rizstejjel habverővel csomómentesre keverjük.

Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, így  egy kicsit besűrűsödik.

 - 2 evőkanál olajat belekeverünk a tésztába.

 - Egy mokkáskanálnyi olajjal átkenjük a palacsintasütőt, de csak az első palacsinta sütése előtt, utána már nem kell.

 - Dupla mennyiségű tésztát öntünk a palacsintasütőbe, mint amennyit szoktunk, mind a két oldalát megsütjük nem túl gyorsan, hogy átsüljön, .

- A  palacsintákba lekvárt teszünk és félbehajtjuk. Feltekerni nem javasoljuk, mert könnyen törik.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva