Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Hozzávalók a töltelékhez:
1 csomag natúr, tejtől mentes mélyhűtött paraj
1 mokkáskanál só
késhegynyi szerecsendió
késhegynyi őrölt fehérbors
(gyerekeknek ne tegyünk bele borsot)
1 gerezd frissen reszelt fokhagyma
2 kávéskanál burgonyakeményítő
1-2 evőkanál tejtől mentes
növényi főzőkrém

A
töltelék elkészítése:
- 1
csomag mélyhűtött parajt felolvasztunk.
- A
parajt megfőzzük a sóval, a szerecsendióval, a borssal és a reszelt
fokhagymával.
- A
burgonyakeményítőt kikeverjük a főzőkrémmel.
-
Hozzáadjuk a parajhoz és sűrűre főzzük.
A derelye
elkészítése:
- A burgonyát
héjában megfőzzük, krumplinyomón áttörjük.
-
Hozzáadjuk a grízt, a sót, a zsírt és kisebb adagokban a
lisztet. A liszt mennyisége változhat, attól függően, hogy
menyit vesz fel a burgonya. Puha, de nem ragadós tésztát
készítünk.
- Nyújtódeszkán
ujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyemetszővel téglalapokat vágunk
belőle.
- A téglalapokra
elosztjuk a tölteléket, félbehajtjuk és jól körbenyomogatjuk,
hogy főzés közben ne folyjon ki a töltelék.
- Sós vízben
kifőzzük, szűrőkanálban lecsöpögtetjük, kevés olajra szedjük,
darált dióval vagy pirított zsemlemorzsával megszórjuk.
Előmelegített tálban tálaljuk.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|