Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Burgonyás derelye parajjal töltve


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Laktózmentes, tejfehérjementes étel

 

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg burgonya

25 dkg finomliszt

1 evőkanál gríz

1 kávéskanálnyi libazsír

1 mokkáskanál só

kevés olaj, amire a kifőtt tésztát szedjük

1 evőkanál darált dió vagy pirított zsemlemorzsa

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók  a töltelékhez:

1 csomag natúr, tejtől mentes mélyhűtött paraj

1 mokkáskanál só

késhegynyi szerecsendió

késhegynyi őrölt fehérbors (gyerekeknek ne tegyünk bele borsot)

1 gerezd frissen reszelt fokhagyma

2 kávéskanál burgonyakeményítő

1-2 evőkanál tejtől mentes növényi főzőkrém

 

A töltelék elkészítése:

- 1 csomag mélyhűtött parajt  felolvasztunk.

- A parajt megfőzzük a sóval, a szerecsendióval, a borssal és a reszelt fokhagymával.

- A burgonyakeményítőt kikeverjük a főzőkrémmel.

- Hozzáadjuk a parajhoz és sűrűre főzzük.

A derelye elkészítése:

- A burgonyát héjában megfőzzük, krumplinyomón áttörjük.

- Hozzáadjuk  a grízt, a sót, a zsírt és kisebb adagokban a lisztet. A liszt mennyisége változhat, attól függően, hogy menyit vesz fel a burgonya. Puha, de nem ragadós tésztát készítünk.

- Nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyemetszővel téglalapokat vágunk belőle.

- A téglalapokra elosztjuk a tölteléket, félbehajtjuk és jól körbenyomogatjuk, hogy főzés közben ne folyjon ki a töltelék.

- Sós vízben kifőzzük, szűrőkanálban lecsöpögtetjük, kevés olajra szedjük, darált dióval vagy pirított zsemlemorzsával megszórjuk. Előmelegített tálban tálaljuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva