|
||||||||||||||
|
Sajtos-tejszínes parajfőzelék
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése:- - Ha mélyhűtött parajból készítjük, kevés vízzel alacsony hőfokon melegítve felolvasztjuk, rövid ideig főzzük a fokhagymával, sóval, fűszerekkel. - Ha friss parajból készítjük a nyári hónapokban, a parajlevél szárát lecsípjük, a leveleket alapos mosás után lecsöpögtetjük; sóval, fokhagymával és a fűszerekkel kevés vízzel megpároljuk. - Ezután apróra vágjuk, vagy botmixerrel krémesre zúzzuk. - Kis darabokra törjük a gluténmentes kenyeret, és egy tálban leforrázzuk tejjel. - A parajhoz keverjük a kenyeret, a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten összefőzzük. Ha túlságosan sűrű, egy kis tejet adhatunk hozzá. - Forrón tálaljuk a tetejére szórt reszelt sajttal.
Copyright © Szegedi Éva Minden jog fenntartva. Készült: 2008.05.04.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás |