Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos-tejszínes parajfőzelék

Gluténmentes,  tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

45-50 dkg parajlevél vagy 1 doboz mélyhűtött paraj

4 vékony szelet gluténmentes, tojásmentes kenyér  a héja nélkül

2 evőkanál tejszín

2-3 dl  tej

15 dkg gluténmentes sajt

2 gerezd fokhagyma

késhegynyi őrölt szerecsendió (gyerekeknek hagyjuk el)

késhegynyi őrölt bors (gyerekeknek hagyjuk el)

1 mokkáskanál só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:-

 - Ha mélyhűtött parajból készítjük, kevés vízzel alacsony hőfokon melegítve felolvasztjuk, rövid ideig  főzzük a fokhagymával, sóval,  fűszerekkel.

 - Ha friss parajból készítjük a nyári hónapokban, a parajlevél szárát lecsípjük, a leveleket alapos mosás után lecsöpögtetjük; sóval, fokhagymával és a fűszerekkel kevés vízzel megpároljuk.

 - Ezután apróra vágjuk, vagy botmixerrel krémesre zúzzuk.

  - Kis darabokra törjük a gluténmentes kenyeret, és egy tálban leforrázzuk tejjel.

 - A parajhoz keverjük a kenyeret, a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten összefőzzük.

Ha túlságosan sűrű, egy kis tejet adhatunk hozzá.

 - Forrón tálaljuk a tetejére szórt reszelt sajttal.

 

Copyright © Szegedi Éva Minden jog fenntartva.

Készült: 2008.05.04.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva, Udvarhelyi Tamás