|
Pizza Margherita
A Magyar Dietetikusok Országos
Szövetségének ajánlásával
 |
Laktózmentes,
tojásmentes, vegetáriánus étel
A tésztához:
1 dl víz, csipetnyi cukor, 1 dkg friss élesztő,
20 dkg búzaliszt,
1 evőkanál olívaolaj, kevés só
A mártáshoz:
2 evőkanál laktózmentes paradicsompüré, 1 kiskanálnyi
olívaolaj,
2-3 gerezd fokhagyma, 1/2 mokkáskanál őrölt oregánó,
csipetnyi őrölt feketebors, csipetnyi
őrölt színes bors, ízlés szerint só, 2 db paradicsom, 5 dkg
laktózmentes sajt, a díszítéshez pár levél rucola.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét! |
Elkészítése:
-
A felmelegített vízben egy csipetnyi cukorral megfuttatjuk az
élesztőt, majd az olívaolajjal együtt lisztre öntjük. Kevés
sóval egynemű
tésztává gyúrjuk.
-
Száraz, tiszta ruhával letakarva pihentetjük egy órán át.
- A paradicsompürével, az olívaolajjal, a fokhagymával, a
fűszerekkel, a sóval mártást készítünk.
-
A paradicsomot felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
-
Amikor megkelt a tészta, cipó formájúvá gyúrjuk, és így nyújtjuk
egészen vékonyra, hogy kör alakú maradjon.
-
A széleket kissé visszahajtjuk, rákenjük a mártást, kirakjuk a
paradicsomszeletekkel, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
-
Liszttel meghintett tepsiben 180 fokon ropogósra sütjük.
|
 |
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|
|
|