Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Narancskrémes kosárka


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

 

Hozzávalók  a krémhez:

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

5 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 csapott  evőkanál házilag darált porcukor

1/2 dl érett narancs leve

A díszítéshez vegyszeres kezelés nélküli narancs

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet, rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

Aki nem tejfehérje-érzékeny, az készítheti a kosárka tésztát laktózmentes tejföllel is rizstej helyett.

Hozzávalók a kosárkához:

15 dkg gluténtól és tejtől mentes  margarin

15 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

5 dkg élesztő nélküli gluténtól és tejtől mentes kenyérliszt

1/2 csomag gluténtől, tejtől mentes sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna

8 dkg  házilag darált porcukor

1 csomag gluténtól, tejtől mentes vaníliás cukor

1 egész tojás

 egy kevés gluténtól, tejtől mentes rizstej

 

Elkészítése:

Kosárka:

- A kosárkához szárazon összekeverjük a liszteket, a sütőport, a porcukrot, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a margarinnal úgy, hogy ne maradjanak benne darabok.

- Összegyúrjuk a tojással és a rizstejjel. Negyed órára hideg helyre tesszük.

- Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát kb. 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárka formákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget.

- Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos hőmérsékleten halvány  rózsaszínre sütjük. Hamar megsül! Még melegen, óvatosan kifordítjuk a formából.

Krém:

- 2  dl rizstejjel és 5 evőkanál rizsliszttel gőz fölött sűrű krémet főzünk.

- Amikor már nem forró, de még meleg, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot . Addig keverjük, míg elolvad. Teljesen lehűtjük hideg helyen, majd gépi habverővel habosra keverjük a krémet. Óvatosan hozzákeverünk 1/2 dl friss, átszűrt narancslevet.

- Megtöltjük a kosárkákat.

- Narancsszeletekkel, garantáltan gluténmentes és vegyszeres kezelés nélküli cukrozott narancshéjjal díszítjük.

- Jól behűtve tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Irimiás Zsuzsanna. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva