|
||||||||||||||
|
Laktózmentes foszlós kalács
Információ Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.
Elkészítése: Összeállítás: - Az élesztőt egy kevés cukros tejben megfuttatjuk, a vajat folyékonyra langyosítjuk. - A lisztet, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a megfuttatott élesztőt, a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet keverőgépbe tesszük és dagasztani kezdjük. Közben a vajat folyamatosan a tésztához csurgatjuk. Akkor van készen a dagasztás, ha a tészta cipó alakban leválik a tál faláról és hólyagos lesz.. Kelesztés: - A tésztát a keverőtálban hagyjuk, előtte kicsit belisztezzük, alá is lisztet szórunk. - Letakarva, meleg helyen kelesztjük egy órán át. - Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán óvatosan összegyúrjuk, három csíkra vágjuk, a csíkokat megtekerve összefonjuk. Tésztaformázás, pihentetés: - A tésztát vajjal kikent sütőtálba tesszük, egy egész felvert tojással megkenjük, még 10 percet pihentetjük, majd ismét átkenjük tojással. - Előmelegített, de nem túl forró sütőben közepes hőfokon megsütjük. A sütési idő kb. 45 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala. A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |