Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Laktózmentes foszlós kalács


 

Laktózmentes sütemény

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

15 dkg porcukor

½ vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja

3 dkg friss élesztő

3 tojás sárgája

1 egész tojás

15 dkg laktózmentes olvasztott vaj

2 dl laktózmentes tej

1 csomag tejtől mentes vaníliás cukor

 

Információ

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

 

Elkészítése:

Összeállítás:

- Az élesztőt egy kevés cukros tejben megfuttatjuk, a vajat folyékonyra langyosítjuk.

- A lisztet, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a megfuttatott élesztőt, a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet keverőgépbe tesszük és dagasztani kezdjük. Közben a vajat folyamatosan a tésztához csurgatjuk. Akkor van készen a dagasztás, ha a tészta cipó alakban leválik a tál faláról és hólyagos lesz..

Kelesztés:

- A tésztát a  keverőtálban hagyjuk, előtte kicsit belisztezzük, alá is lisztet szórunk.

- Letakarva, meleg helyen kelesztjük egy órán át.

- Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán óvatosan összegyúrjuk, három csíkra vágjuk, a csíkokat megtekerve összefonjuk.

Tésztaformázás, pihentetés:

- A tésztát vajjal kikent sütőtálba tesszük, egy egész felvert tojással megkenjük, még 10 percet pihentetjük, majd ismét átkenjük tojással.

- Előmelegített, de nem túl forró sütőben közepes hőfokon megsütjük. A sütési idő kb. 45 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva