Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korhelyleves


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

Hozzávalók:

- 1/2 kg tartósítószer és mesterséges adalékanyag mentes savanyú káposzta

- 2 pár glutén-, laktóz-, tejfehérje- és tojásmentes virsli

- 25 dkg glutén- és laktózmentes főtt, pácolt vagy füstölt tarja vagy sonka

- 2 kávéskanál pirospaprika

- néhány szem egész bors

- 2-3 db babérlevél

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A káposzta, a virsli és hús összetevőit alaposan nézzük meg! Az érzékenységnek megfelelően válasszunk! Mindhárom kapható glutén- és laktózmentes változatban is.

Elkészítése:

- A sonkát felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk. (Egészben is hagyhatjuk, ekkor tovább kell főzni.)

- A sonkát feltesszük főni a borssal, a babérlevéllel, a fokhagymával. Nem kell hozzáadott só! (Gyerekeknek ne tegyünk bele borsot!)

- Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a káposztát is. Vigyázzunk, ne főzzük szét a káposztát!

- A virsli az utolsó negyedórában kerül bele. Amikor az is megfőtt, a levest megszórjuk pirospaprikával és  összeforraljuk.

- Habarással is készíthetjük: 1 evőkanálnyi  garantáltan gluténmentes rizslisztet kikeverünk 1/2 dl vízzel és a pirospaprikával. A  leveshez keverjük és összeforraljuk vele.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-20125. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva