Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 Karobital

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes ital

Azok is szeretik a csokis italokat, akik nem fogyaszthatnak csokoládét, kakaót. Ez utóbbit remekül lehet helyettesíteni a szentjánoskenyérfa terméséből készült karobporral. Diétás boltokban beszerezhető, felhasználása azonos a kakaóval.

Hozzávalók két személyre:

4 dl natúr, gluténtól és tejtől mentes  rizsital

1 evőkanál barna nádcukor

1 evőkanál garantáltan gluténmentes karobpor

2 dl  gluténtól és tejtől mentes, növényi eredetű, tejszínt helyettesítő krém

2 mokkáskanál házilag őrölt fahéj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

 

 Elkészítése:

 - A rizstejet a cukorral, a karobporral (1 mokkáskanálnyit félreteszünk  a díszítéshez), a fahéjjal és 4 evőkanál növényi eredetű tejszínt helyettesítő krémmel turmixoljuk.

 - A többi  krémből habot készítünk.

 - Az italt poharakba öntjük, habot teszünk  a  tetejére,  és kevés karobporral megszórjuk.

 - Gyümölcsdarabkákkal is díszíthetjük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva