Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joghurtos saláta


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

Hozzávalók:

3 db friss paradicsom

2 db t. v. paprika

1 fej lilahagyma

1 db jégcsapretek vagy 3 db piros retek

1 friss fokhagyma zöld szára

2 dl gluténmentes, laktózmentes natúr  joghurt

2 kiskanálnyi - vegyszeres kezelés nélküli - citrom leve

1 mokkáskanálnyi só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A zöldségeket folyó vízzel megmossuk, megtisztítjuk.

 - A paradicsomot, a paprikát, a lilahagymát, a fokhagyma szárát és a retket karikákra vágjuk, majd az egészet egy tálba tesszük.

 - 1 mokkáskanál sóval megszórjuk, a citromot rácsöpögtetjük, az egészet óvatosan összekeverjük.

 - A joghurtot a tetejére öntjük.

 - Kissé lehűtve tálaljuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Publikálva: 2011. 07. 30.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva