|
Gyümölcstorta
 |
Gluténmentes,
laktózmentes,
tejfehérjementes étel
Ezt a
gyönyörű és nagyon finom tortát, valamint az erről készült fotót
Huszár Borbála budapesti olvasónk készítette tejfehérje- és gluténérzékenyeknek.
Bármilyen
más idényjellegű gyümölccsel elkészíthető.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
|
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
4 evőkanál
cukor
7 evőkanál
rizsliszt
késhegynyi szódabikarbóna
kevés
gluténtől és tejfehérjétől mentes
margarin
a forma kikenéshez.
.Hozzávalók a
krémhez:
1/2 adag gluténmentes
pudingpor
1/2 liter
rizstej
4 evőkanál
cukor
a torta
koronájára néhány szem meggy
3 nektartin
1 csomag gluténmentes
tortabevonó
Elkészítése:
- A
tojásokat egészben felverjük 4 evőkanál cukorral. Összekeverjük a
rizsliszttel, szódabikarbónával.
- A
tortaformát margarinnal kikenjük, beleöntjük a tésztát és világosra
sütjük.
-
Még melegen kiborítjuk a formából, majd ha kihűlt, elkészítjük a
pudingot előírás szerint, kirakjuk a gyümölcsökkel és leöntjük a
zselével. Jól behűtve fogyasztjuk. |
l
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|
|
|