|
||||||||||||||
|
Gyümölcsrizs tej nélkül A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Elkészítése: - A rizst feltesszük főni 1 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral annyi vízben, hogy ellepje. Amikor megpuhult, lefedve hagyjuk legalább még fél órán át, hogy teljesen magába szívja a maradék vizet. - A gyümölcsöt kevés vízzel tesszük fel főni. Hozzákeverjük a másik csomag vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat és 2 evőkanál cukrot. Addig főzzük, folyamatosan kevergetve, amíg lekvárszerűvé válik. Ha főzés közben sok víz párolog el, apránként pótoljuk. Ha elkészült a gyümölcsmártás, hagyjuk lehűlni. - Miután a rizs kihűlt, hozzákeverjük a tejszínpótló krémet. Kelyhekbe vagy kis tálakba porciózzuk, majd a tetejére kanalazzuk a gyümölcsöt. - Behűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |