Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Gombaleves

.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

.

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

Hozzávalók négy személyre:

1/2 kg csiperkegomba

2-3 db szárított vargánya

2 db burgonya

1/2-1/2 mokkáskanálnyi  házilag őrölt gyömbér, szerecsendió, köménymag, fehérbors

2 mokkáskanál só

3 dl gluténtól és tejtől mentes növényi eredetű  főzőkrém

1 evőkanál  garantáltan gluténmentes rizsliszt

1 kávéskanál citromlé

 

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A szárított vargánya vásárlásakor az eladótól vagy a gyártótól kérjünk információt, hogy a termék szennyeződhetett-e gluténnal.

Elkészítése:

- A szárított gombát 1-2 órára beáztatjuk.

- Az apróra vágott csiperkét, burgonyát és a  vargányát feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.

- Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, puhára főzzük.

- Miután megfőtt, kicsit lehűtjük.

- A gombát és a burgonyát kevés főzőlével mixerrel pépesítjük. (Nem baj, ha a vargánya kissé darabos marad.)

- A rizslisztet a főzőkrémmel simára keverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a leves felét.

- Hozzáönjük leveshez,  összeforraljuk. Tálalás előtt hozzáadjuk  a citromlét.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva