|
Gombaleves
.
A Magyar Dietetikusok Országos
Szövetségének ajánlásával
 |
Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes,
vegetáriánus étel
Hozzávalók
négy személyre:
1/2 kg
csiperkegomba
2-3 db szárított vargánya
2 db
burgonya
1/2-1/2
mokkáskanálnyi házilag őrölt
gyömbér, szerecsendió,
köménymag, fehérbors
2 mokkáskanál só
3
dl gluténtól és tejtől mentes növényi eredetű főzőkrém
1 evőkanál
garantáltan gluténmentes rizsliszt
1
kávéskanál
citromlé
|
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
A szárított vargánya vásárlásakor az eladótól vagy a gyártótól kérjünk
információt, hogy a termék szennyeződhetett-e gluténnal.
Elkészítése:
- A szárított gombát 1-2 órára
beáztatjuk.
- Az apróra vágott csiperkét,
burgonyát és a vargányát feltesszük főni annyi vízben, amennyi
ellepi.
-
Hozzáadjuk a
fűszereket és a sót, puhára főzzük.
- Miután
megfőtt, kicsit lehűtjük.
- A gombát és a burgonyát kevés
főzőlével mixerrel pépesítjük. (Nem baj, ha a
vargánya kissé darabos marad.)
- A
rizslisztet a főzőkrémmel simára keverjük, majd fokozatosan
hozzáadagoljuk a leves felét.
- Hozzáönjük
leveshez, összeforraljuk. Tálalás
előtt hozzáadjuk a citromlét.
|
Recept: Copyright © Szegedi
Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva.
Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|
|
|