|
Gomba sörtésztában
 |
Tojásmentes, tejmentes,
vegetáriánus étel
Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
3 dl sör
1 kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál rizsliszt
késhegynyi őrölt kardamom vagy ugyanennyi kurkuma
1/2 mokkáskanál só
1/2 liter étolaj
Elkészítése:
- A gombát
megtisztítjuk, csak a
kalapokat hagyjuk meg. Folyó vízzel lemossuk.
- A
kukoricalisztet, a rizslisztet, a sört csomómentesre keverjük a fűszerekkel,
a petrezselyemmel és a sóval.
-
Felforrósítjuk az olajat.
- A sörtésztában
megforgatjuk a gombafejeket, és az olajban aranybarnára sütjük. |
Információk:
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Garantáltan gluténmentes
sörrel készítve gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Csak olyan
gluténmentes
sört vásároljunk, amelynél a forgalmazó garanciát kért a gyártótól a
gluténmentességre vonatkozóan!
|
Recept:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Készült:
2006.07.03.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|
|
|