|
|||||||||||||||||
|
Gluténmentes mézeskalács
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítés: A lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Néhány órát pihentetjük a hűtőszekrényben, alufóliával letakarva. Rizsliszttel megszórt nyújtólapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, karácsonyi sütiformákkal kiszaggatjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük, nem túl közel egymáshoz, mert nagyra nőnek. Tojássárgájával megkenjük. Közepesen meleg sütőben kellemes mézeskalácsszínűre sütjük. Vigyázni kell vele, mert könnyen megég. Cukormázat készítünk: 1 tojás fehérjét nagyon keményre felverünk, 12 dkg átszitált porcukrot szórunk bele, miközben tovább verjük. A porcukorral még 20-30 percig (!) verjük. Legcélszerűbb tálas habverővel dolgozni, amit nem kell fogni ilyen hosszú ideig. Ha szálat húz, és nem folyik szét, akkor jó. Hibátlan zacskóba töltjük, a zacskó sarkán nagyon pici nyílást vágunk. Ezzel díszítjük a süteményt. Karácsonyfadíszeket is készíthetünk belőle. (Kovácsné Véber Eszter receptje)
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |