 |
Gluténmentes, laktózmentes,
tejfehérjementes desszert
Hozzávalók a kosárkához:
15 dkg
gluténtól és tejtől mentes margarin
15 dkg
garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
10 dkg
garantáltan gluténmentes rizsliszt a tésztához
kevés
garantáltan gluténmentes rizsliszt a deszka megszórásához
5 dkg
élesztő nélküli gluténmentes, laktózmentes kenyérliszt
1 egész
tojás
1/2 csomag
gluténtól, tejtől mentes sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
8 dkg
házilag darált porcukor
1 csomag
gluténtól, tejtől mentes vaníliás cukor
egy
kevés gluténtól, tejtől mentes rizstej
1
evőkanálnyi garantáltan gluténmentes mandulaforgács a díszítéshez
Az öntethez:
2 evőkanál
kakaó vagy karobpor
6 evőkanál
víz
2 dkg
gluténtól és tejtől mentes margarin
|
Hozzávalók a krémhez:
2 dl
gluténtól és tejtől mentes rizstej
1 csomag
gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor
4
csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt
2
csapott evőkanál házilag darált porcukor
15 dkg
gluténtól és tejtől mentes margarin
1 csomag
gluténtól és tejtől mentes gesztenyemassza
Információk:
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét!
Csak
olyan kukoricalisztet, rizslisztet és mandulaforgácsot
vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem
szennyeződött gluténnal!
|
Elkészítése:
Kosárka:
-
A kosárkához szárazon összekeverjük a liszteket, a sütőport vagy a
szódabikarbónát, a porcukrot,
szódabikarbónát és
a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a margarinnal úgy, hogy ne
maradjanak benne darabok.
- Összegyúrjuk a tojással és a rizstejjel. Negyed órára hideg helyre tesszük.
- Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a
tésztát kb. 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárka
formákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget.
-
Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos hőmérsékleten halvány
rózsaszínre sütjük. Hamar megsül! Még melegen, óvatosan
kifordítjuk a formából.
Krém:
- 2 dl
rizstejjel és 4 csapott evőkanál rizsliszttel, a vaníliás cukorral gőz fölött sűrű krémet
főzünk.
- Amikor már nem forró, de még meleg, hozzákeverjük a margarint és a
porcukrot. Addig keverjük, míg elolvad. Teljesen lehűtjük hideg
helyen, majd gépi habverővel habosra keverjük a krémet.
-
Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és együtt krémesre keverjük.
-
Megtöltjük a kosárkákat.
Öntet:
- A
kakaóhoz vagy a karobporhoz hozzáadjuk a vizet és a
margarint, gőz fölött forrásig melegítjük, de nem forraljuk.
Közben folyamatosan keverjük.
-
Az öntetet rácsurgatjuk a megtöltött kosárkákra, mandulaforgáccsal
díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|