Elkészítése:
- A margarint 15 dkg porcukorral, a fél citrom reszelt héjával
és a citromlével habosra keverjük.
- Összekeverjük a kukoricalisztet és a sütőport.
- Kemény habbá verjük a 3 tojásfehérjét.
- A habos margarinkrémhez keverjük a diót, a sütőporos
kukoricalisztet és a rizstejet, majd összedolgozzuk. A
rizstejet ne egyszerre öntsük bele, csak annyit használjunk
fel belőle, hogy a tészta sűrű maradjon.
- A kemény tojásfehérje habot óvatosan a tésztához forgatjuk
fakanállal, úgy, hogy össze ne törjük.
- A margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe töltjük a
tésztát.
- Előmelegített sütőben először 180, majd
5-8 perc
elteltével 150 fokon rózsaszínre sütjük. A sütési idő
körülbelül fél óra.
- Mielőtt teljesen megsül a tészta, a cukormázhoz habosra
keverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lereszelt
citromhéjjal és a citromlével.
-
Ahogy a sütőből kivesszük a kész tésztát, a forró süteményre
öntjük a mázat, ha kell, egyenletesen szétterítjük. Állni
hagyjuk 10 percig, amíg a máz megfő a tésztán.
- Amikor kihűlt, legalább fél napra hűvös helyre tesszük,
hogy megszáradjon a máz.
- Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó:
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
|