Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

  Cukkinis spagetti bazsalikommal


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

Hozzávalók:

40 dkg gluténmentes, tojásmentes, tejmentes spagetti

2 db cukkini

három gerezd fokhagyma

1csipet törött bors

1 kiskanálnyi friss, apróra vágott vagy szárított, őrölt bazsalikom

1 evőkanál olívaolaj

ízlés szerint só

 Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A tésztát lobogó vízben 10 percig főzzük.

- Közben a megtisztított cukkinit hosszában felszeljük és hosszú csíkokra vágjuk.

- Összetörjük a fokhagymát.

- Serpenyőben olívaolajat hevítünk, megpirítjuk és megpároljuk rajta a cukkinit. Hozzáadjuk a fokhagymát, a sót és a borsot.

- A kész tésztát leszűrjük és a serpenyőbe töltjük, összekeverjük a cukkinivel.

- Megszórjuk bazsalikommal és néhány percig tovább pirítjuk.

- Forrón tálaljuk. Kiváló előétel vagy könnyű vacsora.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva