A krémhez:
-1 l laktózmentes tej
-1 csomag gluténmentes,
laktózmentes vanília
ízű pudingpor
-1 csomag gluténmentes,
laktózmentes csokoládé ízű
pudingpor
-10 dkg gluténmentes,
laktózmentes
natúr krémsajt
- 6 evőkanál kristálycukor
A díszítéshez:
1 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
- 1 dl gyenge, híg kávét
készítünk, lehűtjük.
- A babapiskótákat 4-5 darabra
vágjuk.
- 3 evőkanál kakaót
összekeverünk 1 evőkanál porcukorra, 1 csomag vaníliás
cukorral, késhegynyi őrölt fahéjjal.
- A hideg kávét hozzáöntjük a kakaóhoz,
simára elkeverjük, majd
forrásig melegítjük.
- Felolvasztjuk benne a vajat.
- Hozzáöntünk 1/2 dl
laktózmentes tejszínt vagy tejet.
- Az öntetet piskótára
kanalazzuk úgy, hogy minden darabot átáztasson.
- 1/2 liter tejből 2 evőkanál
kristálycukorral az előírásnak megfelelően pudingot főzünk a
vanília ízű pudingporból.
- Pár percig hagyjuk hűlni,
közben néhányszor megkeverjük. Még melegen belekeverjük a
krémsajtot, és mielőtt kihűlne, rákanalazzuk a piskótára.
- A másik ½ liter tejből 2
evőkanál kristálycukorral csokoládés pudingot főzünk, és nem forrón, de melegen az előző
krémre öntjük,
- A tetejét megszórjuk
kakaóporral és néhány órára
hűtőszekrénybe tesszük.
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|