Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Csokoládés könnyű tiramisu

 

Gluténmentes, laktózmentes desszert

Hozzávalók a piskótás alaphoz:

-15 db gluténtól és tejtől mentes babapiskóta

- 3 evőkanál kakaó vagy karobpor

- 1 evőkanál házilag darált porcukor

- 1 dl gyenge főzött kávé

- 1/2 dl laktózmentes tej vagy tejszín

- fél mokkáskanálnyi őrölt fahéj

-1 csomag gluténmentes vaníliás cukor

-3 dkg laktózmentes vaj

Fotó: www.irimiasfoto.hu

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

A krémhez:

-1 l laktózmentes tej

-1 csomag gluténmentes, laktózmentes vanília ízű pudingpor

-1 csomag gluténmentes, laktózmentes csokoládé ízű pudingpor

-10 dkg gluténmentes, laktózmentes natúr krémsajt

- 6 evőkanál kristálycukor

A díszítéshez:

1 evőkanál kakaópor

 Elkészítése:

- 1 dl gyenge, híg kávét készítünk, lehűtjük.

- A babapiskótákat 4-5 darabra vágjuk.

- 3 evőkanál kakaót összekeverünk 1 evőkanál porcukorra, 1 csomag vaníliás cukorral, késhegynyi őrölt fahéjjal.

- A hideg kávét hozzáöntjük a kakaóhoz, simára elkeverjük,  majd  forrásig melegítjük.

- Felolvasztjuk benne a vajat.

- Hozzáöntünk 1/2 dl laktózmentes tejszínt vagy tejet.

- Az öntetet piskótára kanalazzuk úgy, hogy minden darabot átáztasson.

- 1/2 liter tejből  2  evőkanál kristálycukorral az előírásnak megfelelően pudingot főzünk a vanília ízű pudingporból.

- Pár percig hagyjuk hűlni, közben néhányszor megkeverjük. Még melegen belekeverjük a krémsajtot, és mielőtt kihűlne, rákanalazzuk a piskótára.

- A másik ½ liter tejből 2 evőkanál kristálycukorral  csokoládés pudingot főzünk, és nem forrón, de melegen az előző krémre öntjük,

- A tetejét megszórjuk kakaóporral  és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva