Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

Csokoládéöntet


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes és tojásmentes desszert

Hozzávalók négy személyre:

4 evőkanál jó minőségű garantáltan gluténmentes kakaópor

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

3 evőkanál házilag darált cukor

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

1 késhegynyi őrölt gyömbér

2 dkg gluténtól és tejtől mentes margarinnal is készíthetjük, hogy sűrűbb és fényesebb legyen az öntet

.Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A kakaót és a cukrot szárazon elkeverjük, hogy teljesen sima legyen.

- Hozzáöntjük a rizstejet, a fűszereket, és gőz fölött folyamatosan keverve összedolgozzuk. (Ha margarinnal készítjük, azt is adjuk hozzá.)

- Süteményekre, gyümölcsre öntetként használjuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva