Elkészítése:
1.
A margarint 15 dkg porcukorral, a fél citrom reszelt héjával
és a citromlével habosra keverjük.
2.
Összekeverjük a kukoricalisztet és a sütőport.
3.
Kemény habbá verjük a 3 tojásfehérjét.
4.
A habos margarinkrémhez keverjük a diót, a sütőporos
kukoricalisztet és a rizstejet, majd összedolgozzuk. A
rizstejet ne egyszerre öntsük bele, csak annyit használjunk
fel belőle, hogy a tészta sűrű maradjon.
5.
A kemény tojásfehérje habot óvatosan a tésztához forgatjuk
fakanállal, úgy, hogy össze ne törjük.
6.
A margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe töltjük a
tésztát.
7.
Előmelegített sütőben először 180-200, majd 8-10 perc
elteltével 150 fokon rózsaszínre sütjük. A sütési idő
körülbelül fél óra.
8.
Mielőtt teljesen megsül a tészta, a cukormázhoz habosra
keverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lereszelt
citromhéjjal és a citromlével.
9.
Ahogy a sütőből kivesszük a kész tésztát, a forró süteményre
öntjük a mázat, ha kell, egyenletesen szétterítjük. Állni
hagyjuk 10 percig, amíg a máz megfő a tésztán.
10. Amikor kihűlt, legalább fél napra hűvös helyre tesszük,
hogy megszáradjon a máz.
11. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
 |