|
||||||||||||||
|
Tojásmentes, tejmentes linzer
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Hozzávalók: Tészta: 35 dkg rétesliszt 20 dkg tejtől mentes margarin 15 dkg porcukor késhegynyi szódabikarbóna 1/3 tejtől mentes sütőpor 1 csomag tejtől mentes vaníliás cukor 3-4 evőkanál tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő krém 1 db vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja Töltelék: Néhány evőkanálnyi málna vagy meggylekvár Máz: 15 dkg porcukor, fél citrom friss leve, 1 evőkanál víz
Elkészítése: - A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd a margarinnal elmorzsoljuk. - Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a növényi tejszínt, és gyorsan összegyúrjuk. A linzertésztát nem szabad sokáig gyúrni, mert megolvad a margarin, és tönkremegy a tészta. - A nyújtódeszkát liszttel megszórjuk, 2-3 milliméter vastag tésztát nyújtunk, majd csillag formát szúrunk ki belőle. - Előmelegített sütőben 150-170 fokon világosra sütjük. (10-12 perc). Még forrón kivesszük a tepsiből és melegen összeragasztunk kettőt-kettőt lekvárral. Vigyázzunk, mert nagyon törékeny! - A mázhoz 15 percig keverjük a porcukrot a citromlével és a vízzel, míg habos lesz. - A teljesen kihűlt süteményeket bevonjuk a mázzal. Nem kell hűtőszekrénybe tenni, szobahőmérsékleten száradjon meg a máz - Később puhul össze, érdemes egy-két nappal fogyasztás előtt megsütni.
Recept:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2011. december 21.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2012 Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |