|
||||||||||||||
|
Barackos rizskoch
Információk: Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan kukoricalisztet vásároljuk, amelyen csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyezett gluténnal! A cukrot mindig házilag daráljuk, a citromot mindig házilag reszeljük, mert a készen vásárolt termékek glutént tartalmazhatnak! Elkészítése: - A sárgabarackot alapos mosás és tisztítás után felszeleteljük, 3 evőkanál cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citromhéjjal és egy zacskó vaníliás cukorral feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Lekvár állagúra főzzük. - A rizst vízben megfőzzük. - Amikor a baracköntet és a rizs is elkészült, összekeverjük, és hozzákeverjük a 2 evőkanál kukoricalisztet. - Gluténtól és tejtől mentes margarinnal kikenünk egy hosszúkás süteményformát vagy őzgerinc formát. A sütőformában szétrázunk egy kávéskanálnyi kukoricalisztet. - Beleöntjük a nyers rizskoch-ot. - Negyed órán át közepes hőmérsékleten, további fél órán át alacsony hőmérsékleten sütjük. Ha ellenőrizni akarjuk, hogy nyers-e még a közepe, hústűt vagy hurkapálcát szúrjunk bele. - Vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |