Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

  Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Barackos rizskoch


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

Hozzávalók:

35 dkg érett sárgabarack

3 evőkanál házilag darált porcukor

1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanálnyi őrölt fahéj

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg garantáltan gluténmentes gyorsrizs

fél vegyszeres kezelés nélküli citrom házilag reszelt héja

1 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 evőkanál + 1 kávéskanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 kiskanálnyi házilag darált  porcukor a díszítéshez

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet vásároljuk, amelyen csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyezett  gluténnal! 

A cukrot mindig házilag daráljuk, a citromot mindig házilag reszeljük, mert a készen vásárolt termékek glutént tartalmazhatnak!

Elkészítése:

- A sárgabarackot alapos mosás és tisztítás után felszeleteljük, 3 evőkanál cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citromhéjjal és egy zacskó vaníliás cukorral feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.

Lekvár állagúra főzzük.

- A rizst vízben megfőzzük.

- Amikor a baracköntet és a rizs is elkészült, összekeverjük, és hozzákeverjük a 2 evőkanál kukoricalisztet.

- Gluténtól  és tejtől mentes  margarinnal kikenünk egy hosszúkás  süteményformát vagy  őzgerinc formát.

A sütőformában szétrázunk egy kávéskanálnyi kukoricalisztet.

- Beleöntjük a nyers rizskoch-ot.

- Negyed órán át közepes hőmérsékleten, további fél órán át alacsony hőmérsékleten sütjük. Ha ellenőrizni akarjuk, hogy nyers-e még a közepe, hústűt vagy hurkapálcát szúrjunk bele.

- Vaníliás porcukorral szórjuk meg.

 

Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva