Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Barackos-málnás gyümölcsleves


 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes étel

Hozzávalók 2 személyre:

4 db friss vagy befőtt őszibarack

½  db a díszítéshez

8 evőkanál friss vagy mélyhűtött málna 2 evőkanálnyi málna a díszítéshez

2 evőkanál kristálycukor vagy por alapú édesítőszer

4 dl rizstej

2 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő

5-6 szem szegfűszeg

1 db  vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja

3-4 darab egész fahéj

2 rúd eredeti vanília

2 karika vegyszeres kezelés nélküli citrom

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Kevés vízben felforraljuk a citromkarikát, a  szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a vaníliát. Kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük.

- A fűszeres vízhez hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott gyümölcsöket, és a cukorral feltesszük főni. Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy  egy ujjnyival több vízben, legyen, mint amennyi ellepi.

- Míg forr egyet  a gyümölcs, addig a kukoricakeményítőt simára keverjük a hideg rizstejjel.

- A keverékhez adunk egy kis forró levet, majd az egészet a levesbe önjük, gyorsan felforraljuk.

- A lehűtve tálaljuk, barackkal és málnával díszítjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2011.08.18.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva