Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy - Receptek ételallergiásoknak

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Almás, lekváros palacsinta


A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásáva

Gluténmentes, laktózmentes desszert

Hozzávalók 10-12 palacsintához:

A tésztához:

3 tojás

3 evőkanál étolaj a tésztához

3 mokkáskanál kristálycukor

30 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

4 dl laktózmentes tej

1 nagy piros héjú alma

egy mokkáskanál étolaj a sütéshez

A töltelékhez:

3-4 evőkanál sárgabaracklekvár

Információk:

  • Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

  • Csak olyan kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal.

  • Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.

  • Ellenőrizzük, hogy a sárgabaracklekvárt mivel tartósították! A lekvárt az egyéni érzékenységnek megfelelően válasszuk ki! Olyan lekvárral töltsük, amelynek összetevői között nem szerepel glutén!

Elkészítése:

- A 3 tojást a 3 evőkanál étolajjal, a cukorral, a kukoricaliszttel és a laktózmentes tejjel habverővel csomómentesre keverjük.

- Megtisztítunk egy szem almát, kivágjuk a magházat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

- A reszelt almát a tésztához keverjük.

- Ha túl sűrű a tészta, fél dl laktózmentes tejet még hozzáadunk.

- Az első darab előtt olajjal vékonyan átkenjük a  palacsintasütőt.  Kisütjük a palacsintákat, majd megkenjük lekvárral.

- Fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014.  Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva