|
||||||||||||||
|
Epres-zöldcitromos krémdesszert
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése: - Piskótát sütünk a kukoricaliszttel, a tojással és 2 evőkanál cukorral. Amikor kihűlt, felkockázzuk. - Botmixerrel elkészítjük az epres öntetet: 7,5 dkg epret szétzúzunk 1 evőkanál kristálycukorral. - Az eper másik felét vékony szeletekre vágjuk. - A krémtúrót a porcukorral krémesre keverjük. - Habbá verjük a laktózmentes tejszínt és óvatosan a túróhoz keverjük, majd belekeverjük fél lime lereszelt héját. - 4 kehely aljára halmozzuk a piskótakockákat, ezután elosztjuk a kelyhekbe az epres öntetet,. - A krémet, a mandulát és az eperszeleteket rétegesen rakjuk a kelyhekbe. - Az utolsó sor krémet eperszeletekkel, mandulával és fél lime lereszelt héjával díszítjük. Behűtve tálaljuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva - Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |