|
||||||||||||||
|
Édes-sós teasütemény Shortbread
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Elkészítése: - A kukoricalisztet és a rizslisztet átszitáljuk, hogy levegős legyen, és mindkettőt egy edénybe tesszük. - Habosra keverjük a margarint a cukorral, majd a lisztre kanalazzuk és megsózzuk. - Egynemű tésztává gyúrjuk a hozzávalókat, majd alufóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük két órára. - Pihentetés után a hűtőből kivéve 10 percet várunk, majd óvatosan és lassan körülbelül egy centiméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát - könnyebben szakad, mint a búzalisztből összeállított tészták. - Margarinnal kikent, rizsliszttel megszórt kisméretű tepsibe tesszük, a tészta tetejét villával több helyen megszúrjuk, szeletekre vágjuk - de nem szedjük szét. Megszórjuk kristálycukorral. - Előmelegített sütőben 180-190 fokon megsütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |