Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Édes-sós teasütemény

Shortbread


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes sütemény

Hozzávalók:

10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

13 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

8 dkg kristálycukor

1 csapott mokkáskanál só

kevés margarin és garantáltan gluténmentes rizsliszt a tepsi kikenéséhez

Ízlés szerint kristálycukor a tészta megszórásához

 

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól.

 

Elkészítése:

 - A kukoricalisztet és a rizslisztet átszitáljuk, hogy levegős legyen, és mindkettőt egy edénybe tesszük.

 - Habosra keverjük a margarint a cukorral, majd a lisztre kanalazzuk és megsózzuk.

 - Egynemű tésztává gyúrjuk a hozzávalókat, majd alufóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük két órára.

 - Pihentetés után a hűtőből kivéve 10 percet várunk, majd óvatosan és lassan körülbelül egy centiméter vastagságúra nyújtjuk a tésztát - könnyebben szakad, mint a búzalisztből összeállított tészták.

 - Margarinnal kikent, rizsliszttel megszórt kisméretű tepsibe tesszük, a tészta tetejét villával több helyen megszúrjuk, szeletekre vágjuk - de nem szedjük szét. Megszórjuk kristálycukorral.

 - Előmelegített sütőben 180-190 fokon megsütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva