Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Diabetikus darált keksz


 

Diabetikus, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

Hozzávalók:

300 gramm garantáltan gluténmentes rizsliszt

100 gramm gluténtól és tejtől mentes margarin

100 gramm garantáltan gluténmentes por alapú édesítőszer

100 gramm garantáltan gluténmentes karobpor

1 teáskanálnyi kezeletlen citromhéj lereszelve

1 tojás

10 gramm sütőpor

csipetnyi só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A tésztaformát csak gluténmentes sütemény készítésére használjuk!

Csak gluténmentes édesítőszert használjunk. Ha a csomagoláson nem találunk információt, kérjünk irásos információt a gyártótól.

 

Elkészítése:

- A sütőporral elkevert lisztben szétmorzsoljuk a margarint, azután az édesítőszerrel, a tojással, a citromhéjjal és a csipetnyi sóval egynemű tésztát gyúrunk belőle.

- A tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk a karobport.

- A tésztát húsdarálóra vagy habnyomóra szerelhető formán átnyomjuk, 4-6 cm-es darabogra vágjuk, és 170 fokon megsütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva