Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Csokoládékrém epres habbal és grillázzsal


 

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes desszert

Hozzávalók a csokoládékrémhez:

5 dkg cukor

4 dkg garantáltan gluténmentes kakaó

7,5 dkg laktózmentes teavaj

(a vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.)

2 dl laktózmentes tej

4 mokkáskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő

késhegynyi őrölt szerecsendió

Hozzávalók a grillázshoz:

3 dkg házilag tisztított és apróra vágott dió

3 dkg kristálycukor

kevés laktózmentes teavaj

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók az epres habhoz:

2 dl laktózmentes tejszín vagy növényi tejszínpótló krém

néhány szem (7-8 dkg) eper (fagyasztott is lehet)

1 dkg házilag darált porcukor

Elkészítése:

1. Elkészítjük a grillázst:

Az apróra vágott diót a cukorral együtt fémedényben folyamatosan kavarva kissé megpirítjuk, de nem hagyjuk, hogy a cukor túlságosan felolvadjon. Így szemcsés marad, ropogós lesz, és nem ég meg.

Vajjal vékonyan kikent fémtálcára vagy tűzálló üvegtálra szórjuk, és hagyjuk, hogy kihűljön.

2. Elkészítjük a csokoládékrémet:

A vajat lassú tűzön kezdjük olvasztani, rászórjuk a cukrot, és folyamatos keverés közben a megolvadt cukros vajhoz hozzáadjuk a kakaót is.

A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáöntjük a kakaós vajhoz, és sűrűsödésig főzzük folyamatosan keverve. Megvárjuk, amíg kissé hűl a krém, majd üvegkelyhekbe vagy talpas poharakba kanalazzuk, behűtjük.

3. Elkészítjük az eperhabot:

Az epreket folyó vízzel megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk. Kettévágjuk, porcukrozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Ha mélyhűtött epret használunk, a gyümölcsöt szobahőmérsékleten felolvasztjuk, szűrőbe téve lecsöpögtetjük és így használjuk fel.

A tejszínből kemény habot verünk, és beleforgatjuk az eperszószt.

4. A már kihűlt csokikrémekre egy-egy sor grillázst halmozunk, majd elosztjuk rajtuk az epres habot.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva