Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Diéta szerint

Gluténmentes

Tejfehérjementes

Laktózmentes

Tojásmentes

Vegetáriánus

Étel-Ital

Péksütemények, kenyerek

Előételek

Levesek

Húsételek

Egytálételek

Zöldségételek

Saláták

Mártások

Italok

Desszertek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Csicseriborsókrém


 

Laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

 

A csicseriborsó értékes táplálék magas ásványi anyag, fehérje, rost, valamint C-vitamin és B6-vitamin tartalma miatt.

A keresztallergia miatt a szójára érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.

Gluténérzékenyeknek nem javasoljuk a csicseriborsó  esetleges keresztszennyeződése miatt.

Hozzávalók:

10 dkg csicseriborsó

10 dkg fehér szezámmag

1 evőkanál frissen facsart citromlé

1 teáskanál extra szűz olívaolaj

1 kis gerezd fokhagyma

1 szál újhagyma, vagy 1 mokkáskanálnyi reszelt lilahagyma

1 fél mokkáskanál himalájai só

késhegynyi őrölt csemegepaprika

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A csicseriborsót a felhasználás előtti napon megmossuk, leszűrjük, és beáztatjuk annyi vízben, hogy ellepje. Másnap egy kevés vízben feltesszük főzni, és amikor már megpuhult, a főzőlében hagyjuk kihűlni.

- A szezámmagot serpenyőben kissé megpirítjuk, és amikor kihűlt, kávédarálóban megőröljük.

- A csicseriborsót a szezámmaggal, a fokhagymával, a hagymával, az olívaolajjal és a citromlével együtt botmixer segítségével krémessé törjük, majd hozzákeverjük a sót és a paprikát. Ha túl sűrű a krém, a főzőlével hígíthatjuk.

- Nyers zöldségekkel tálaljuk, zöldségcsíkokkal kanalazhatjuk.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.03.25.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Partnereink

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva