|
||||||||||||||
|
Csicseriborsókrém
Hozzávalók: 10 dkg csicseriborsó 10 dkg fehér szezámmag 1 evőkanál frissen facsart citromlé 1 teáskanál extra szűz olívaolaj 1 kis gerezd fokhagyma 1 szál újhagyma, vagy 1 mokkáskanálnyi reszelt lilahagyma 1 fél mokkáskanál himalájai só késhegynyi őrölt csemegepaprika Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Elkészítése: - A csicseriborsót a felhasználás előtti napon megmossuk, leszűrjük, és beáztatjuk annyi vízben, hogy ellepje. Másnap egy kevés vízben feltesszük főzni, és amikor már megpuhult, a főzőlében hagyjuk kihűlni. - A szezámmagot serpenyőben kissé megpirítjuk, és amikor kihűlt, kávédarálóban megőröljük. - A csicseriborsót a szezámmaggal, a fokhagymával, a hagymával, az olívaolajjal és a citromlével együtt botmixer segítségével krémessé törjük, majd hozzákeverjük a sót és a paprikát. Ha túl sűrű a krém, a főzőlével hígíthatjuk. - Nyers zöldségekkel tálaljuk, zöldségcsíkokkal kanalazhatjuk.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Készült: 2012.03.25.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2015. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |